Ćwiczymy z Sylwią Wiesenberg – przepis dnia: KOKOS NA ZIELONO

KOKOS NA ZIELONO

Potrzebujesz

1 kokos (najlepiej młody)

garść natki

3-5 liści jarmużu

garść rukwi wodnej

1 banan (opcjonalnie)

 

Przygotowanie

Wszystkie zielone składniki włóż do sokowirówki. Otwórz kokos, wodę oraz miąż (najłatwiej wybrać go łyżeczką) włóż do blendera. Zmiksuj i na koniec dodaj banan – jest naturalnym źródłem potasu oraz słodyczy.

 

Rada: Młody kokos (young coconut) wspaniale oczyszcza krew i nawadnia organizm – jego woda jest bogata w elektrolity, a miąższ w tłuszcze nienasycone, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Zaloguj się przez:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *